https://my20.awfatech.com/alfarabi/content/news/newsf1_SA096_1720685283.jpg

PROGRAM FIRE DRILL & DEMO PEMADAM API SEKOLAH RENDAH ISLAM INTEGRASI AL FARABI

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐅𝐢𝐫𝐞 𝐃𝐫𝐢𝐥𝐥 & 𝐃𝐞𝐦𝐨 𝐏𝐞𝐦𝐚𝐝𝐚𝐦 𝐀𝐩𝐢 𝐒𝐞𝐤𝐨𝐥𝐚𝐡 𝐑𝐞𝐧𝐝𝐚𝐡 𝐈𝐬𝐥𝐚𝐦 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐚𝐬𝐢 𝐀𝐥 𝐅𝐚𝐫𝐚𝐛𝐢 🧯🔥
 
10 JULAI 2024 (RABU)
 
ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHI WABARAKATUH.
 
SEKOLAH RENDAH ISLAM INTEGRASI AL-FARABI TELAH MENGADAKAN LATIHAN KEBAKARAN DENGAN DIBANTU DAN DIBERI TAKLIMAT OLEH PEGAWAI DAN AHLI-AHLI BOMBA DARIPADA JABATAN BOMBA & PENYELAMAT MALAYSIA CAWANGAN KLANG SELATAN. BALAI BOMBA DAN PENYELAMAT KLANG SELATAN
 
DEMONSTRASI MEMADAM KEBAKARAN MENGGUNAKAN ALAT PEMADAM API TURUT DIJALANKAN SUPAYA PELAJAR-PELAJAR DAN GURU-GURU DAPAT MENGGUNAKANNYA SEKIRANYA BERLAKU KEBAKARAN.
 
SETINGGI-TINGGI PENGHARGAAN DAN TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA PASUKAN BOMBA YANG SUDI MEMBERIKAN PENERANGAN DAN TUNJUK AJAR KEPADA PIHAK SEKOLAH MENGENAI CARA- CARA MEMADAMKAN API YANG BETUL.
 
UNTUK MAKLUMAT LANJUT BOLEH LAYARI FACEBOOK SEKOLAH ISLAM AL FARABI DI LINK : HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/SEKOLAHISLAMALFARABIKLANG/ 
LAGI
https://my20.awfatech.com/alfarabi/content/news/newsf1_SA096_1719991848.jpg

JEMPUTAN UNTUK MENYERTAI ACARA BALAPAN KEJOHANAN SUKAN TAHUNAN SEKOLAH MENENGAH ISLAM INTEGRASI PINTAR SAUJANA UTAMA 2024

𝐉𝐄𝐌𝐏𝐔𝐓𝐀𝐍 𝐔𝐍𝐓𝐔𝐊 𝐌𝐄𝐍𝐘𝐄𝐑𝐓𝐀𝐈 𝐀𝐂𝐀𝐑𝐀 𝐁𝐀𝐋𝐀𝐏𝐀𝐍 𝐊𝐄𝐉𝐎𝐇𝐀𝐍𝐀𝐍 𝐒𝐔𝐊𝐀𝐍 𝐓𝐀𝐇𝐔𝐍𝐀𝐍 𝐒𝐄𝐊𝐎𝐋𝐀𝐇 𝐌𝐄𝐍𝐄𝐍𝐆𝐀𝐇 𝐈𝐒𝐋𝐀𝐌 𝐈𝐍𝐓𝐄𝐆𝐑𝐀𝐒𝐈 𝐏𝐈𝐍𝐓𝐀𝐑 𝐒𝐀𝐔𝐉𝐀𝐍𝐀 𝐔𝐓𝐀𝐌𝐀 𝟐𝟎𝟐4
 
29.6.2024 (SABTU)
 
SEKOLAH MENENGAH ISLAM AL FARABI (SMIF) TELAH DIJEMPUT MENYERTAI ACARA BALAPAN PADA KEJOHANAN SUKAN TAHUNAN SEKOLAH MENENGAH ISLAM INTEGRASI PINTAR SAUJANA UTAMA 2024. SMIF MENGHANTAR BEBERAPA PESERTA DALAM ACARA BALAPAN DI TEMASYA SUKAN SMII PINTAR YANG BERTEMPAT DI SMK SAUJANA UTAMA.
 
TERDAPAT 6 ACARA DISERTAI IAITU:
100M (L & P)
200M (L & P)
4 X 100 (L)
 
KEPUTUSAN YANG DIPEROLEHI:
100 M (L) - TEMPAT KE-4
AIQAL DANY
 
200 M (L) - 🥉KETIGA
MUHD DZAHEEN
 
4 X 100 M (L) - 🥈NAIB JOHAN
WAN SHAHRUL
MUHD IRSYAD DARWISY
MUHD ANIQ MUSTAFA
MUHD IRFAN
 
100 M (P) - 🥇JOHAN
NORSAKINAH HUDA
200 M (P) - TEMPAT KE-5
ANISYA FATEHAH
4 X 100 M (P) - 🥇JOHAN
ALEEYA AMAANI
SYAMIMI QAZRINA
QAYSHA ZARA
ANISYA FATEHAH
 
TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA PARA PEMENANG YANG BERJAYA MEMENANGI PINGAT YANG DIPERTANDINGKAN.🎉🎉🎉
 
 
UNTUK MAKLUMAT LANJUT BOLEH LAYARI FACEBOOK SEKOLAH ISLAM AL FARABI DI LINK : HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/SEKOLAHISLAMALFARABIKLANG/ 
LAGI
https://my20.awfatech.com/alfarabi/content/news/newsf1_SA096_1719980755.jpg

KUNJUNGAN HORMAT DARI KEDUTAAN REPUBLIK KAZAKHSTAN

𝐊𝐔𝐍𝐉𝐔𝐍𝐆𝐀𝐍 𝐇𝐎𝐑𝐌𝐀𝐓 𝐃𝐀𝐑𝐈 𝐊𝐄𝐃𝐔𝐓𝐀𝐀𝐍 𝐑𝐄𝐏𝐔𝐁𝐋𝐈𝐊 𝐊𝐀𝐙𝐀𝐊𝐇𝐒𝐓𝐀𝐍 𝐃𝐈 𝐌𝐀𝐋𝐀𝐘𝐒𝐈𝐀 
 
26HB JUN 2024 (SELASA) - ALHAMDULILLAH, SEKOLAH ISLAM AL FARABI TELAH MENERIMA KUNJUNGAN HORMAT KALI KE-3 DARI KEDUTAAN REPUBLIK KAZAKHSTAN DI MALAYSIA SELEPAS KUNJUNGAN MEREKA PADA TAHUN 2021 YANG LALU.
 
LAWATAN KALI INI DIWAKILI OLEH MS AKMARAL BELGIBEKOVA, SETIAUSAHA KEDUTAAN ATAU SINONIM DIKENALI SEBAGAI PEGAWAI DIPLOMATIK DAN MS. SYAHIRAH ASMAN SEBAGAI PEGAWAI MERANGKAP JURUBAHASA KEDUTAAN.
 
KUNJUNGAN MEREKA BERTUJUAN MEMPERKUKUHKAN JALINAN SILATURRAHIM YANG TELAH DIBINA DI SAMPING MEMPERKENALKAN SECARA KHUSUS, KEPADA MURID-MURID SMIF, INSTITUSI PENDIDIKAN TINGGI, AL FARABI KAZAKH NATIONAL UNIVERSITY (KAZNU) DI KAZAKHSTAN DAN BIASISWA YANG DITAWARKAN DI SANA.
 
KEHADIRAN MEREKA TELAH DISAMBUT BAIK DAN DISERIKAN LAGI DENGAN PALUAN KOMPANG BESERTA PERSEMBAHAN NASYID DARI ANAK-ANAK MURID SEKOLAH MENENGAH ISLAM AL-FARABI.
 
PIHAK SEKOLAH MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH ATAS KUNJUNGAN HORMAT INI DARI PIHAK EMBASSY OF KAZAKHSTAN IN MALAYSIA. SEMOGA JALINAN INI DAPAT DITERUSKAN DAN DIPERKEMBANGKAN UNTUK MEREALISASIKAN VISI SEKOLAH ISLAM AL-FARABI UNTUK MENJADI INSTITUSI PENDIDIKAN ISLAM YANG UNGGUL SETERUSNYA MENERUSKAN MISI PENYATUAN UMMAH DAN PENGUKUHAN PERPADUAN YANG DITUNTUT DALAM ISLAM.
 
 
 
UNTUK MAKLUMAT LANJUT BOLEH LAYARI FACEBOOK SEKOLAH ISLAM AL FARABI DI LINK : HTTPS://WWW.FACEBOOK.COM/SEKOLAHISLAMALFARABIKLANG/ 
LAGI
https://my20.awfatech.com/alfarabi/content/news/newsf1_SA096_1719794759jpeg

PENDAFTARAN TAHUN 1 SESI 2025 TELAH DITUTUP

KEMASKINI 25.6.2024 (SELASA)
 
PENDAFTARAN TAHUN 1/2025 TELAH DITUTUP
 
MAAF DIATAS SEGALA KESULITAN.
 
HARAP MAKLUM, TERIMA KASIH.
LAGI
https://my20.awfatech.com/alfarabi/content/news/newsf1_SA096_1718871088.jpg

PROGRAM QURBAN PERDANA SEKOLAH ISLAM AL FARABI 2024

𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌 𝐐𝐔𝐑𝐁𝐀𝐍 𝐏𝐄𝐑𝐃𝐀𝐍𝐀 𝐒𝐄𝐊𝐎𝐋𝐀𝐇 𝐈𝐒𝐋𝐀𝐌 𝐀𝐋 𝐅𝐀𝐑𝐀𝐁𝐈 𝟐𝟎𝟐𝟒
 
18.6.2024 (SELASA)
 
ASSALAMUALAIKUM W.B.T.
 
ALHAMDULILLAH, SYUKUR TELAH SELESAI PROGRAM QURBAN SIAF 1445H/2024 ANJURAN SEKOLAH ISLAM AL FARABI DENGAN KERJASAMA PIBG SIAF.
 
PIHAK SEKOLAH ISLAM AL FARABI (SIAF) INGIN MENGUCAPKAN TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA KEPADA SEMUA PESERTA YANG TELAH MENGAMBIL/MENYERTAI BAHAGIAN QURBAN AIDILADHA PADA KALI INI BERSAMA-SAMA DENGAN SEKOLAH ISLAM AL FARABI.
 
PIHAK KAMI MEMOHON MAAF ANDAI ADA KEKURANGAN/KELEMAHAN SEPANJANG MELAKSANAKAN PROGRAM QURBAN SIAF 1445/2024 INI.
 
SEMOGA IBADAH QURBAN YANG DILAKSANAKAN DITERIMA DAN MENDAPAT REDHA ALLAH S.W.T SERTA MENJADIKAN KITA HAMBA ALLAH YANG SENTIASA MENSYUKURI NIKMATNYA. AAMIIN.
 
TERIMA KASIH.
LAGI
https://my20.awfatech.com/alfarabi/content/news/newsf1_SA096_1718852189.jpg

PERTANDINGAN KAMIL MENENGAH PERINGKAT GASIS 2024

𝐒𝐘𝐀𝐁𝐀𝐒 𝐃𝐀𝐍 𝐓𝐀𝐇𝐍𝐈𝐀𝐇 𝐀𝐓𝐀𝐒 𝐊𝐄𝐉𝐀𝐘𝐀𝐀𝐍 𝐃𝐀𝐋𝐀𝐌 𝐏𝐄𝐑𝐓𝐀𝐍𝐃𝐈𝐍𝐆𝐀𝐍 𝐊𝐀𝐌𝐈𝐋 𝐌𝐄𝐍𝐄𝐍𝐆𝐀𝐇 𝐏𝐄𝐑𝐈𝐍𝐆𝐊𝐀𝐓 𝐆𝐀𝐒𝐈𝐒 𝟐𝟎𝟐𝟒🏆
 
SYABAS DAN TAHNIAH DIUCAPKAN KEPADA MURID-MURID SEKOLAH MENENGAH ISLAM AL FARABI ATAS KEJAYAAN YANG DIPEROLEH DALAM PERTANDINGAN KAMIL MENENGAH PERINGKAT GASIS 2024 YANG BERLANGSUNG PADA 13 JUN 2024, KHAMIS;
 
🎉 KEJAYAAN YANG TELAH DIPEROLEH;
 
📢 SYARAHAN BAHASA MELAYU
MEN REN (P) : JOHAN 🏆
MEN ATAS (L) : JOHAN 🏆
 
📢 SYARAHAN BAHASA INGGERIS
MEN REN (L) : TEMPAT KETIGA 🥉
MEN ATAS (L) : JOHAN 🏆
 
📢 SYARAHAN BAHASA ARAB
MEN REN (P) : JOHAN 🏆
MEN ATAS (P) : JOHAN 🏆
 
"MENANG ATAU KALAH ADAT PERTANDINGAN, YANG PENTING TERUS MEMPERTINGKATKAN KUALITI DAN PRESTASI DEMI MEMBENTUK GENERASI MUSLIM YANG GEMILANG"
 
IKHLAS DARIPADA ALP, PIBG DAN PENGURUSAN SERTA PENTADBIRAN SIAF
LAGI
https://my20.awfatech.com/alfarabi/content/news/newsf1_SA096_1718851882.jpg

PROGRAM HAJI CILIK (SIMULASI IBADAH HAJI) 2024

SYUKUR ALHAMDULILLAH, PROGRAM HAJI CILIK (SIMULASI IBADAH HAJI) 2024 TELAH BERJAYA DILAKSANAKAN PADA 9 JUN 2024 BERTEMPAT DI SEKOLAH MENENGAH ISLAM AL FARABI DAN SEKOLAH RENDAH ISLAM INTEGRASI AL FARABI.
 
PROGRAM ANJURAN MASJID NURUL AMIN, KG DELEK DENGAN KERJASAMA PERSATUAN TADIKA ISLAM MALAYSIA (PERTIM) DAN SEKOLAH ISLAM AL FARABI INI TELAH DISERTAI OLEH ANAK-ANAK PASTI, TADIKA KEMAS, DAN TADIKA ISLAM SEKITAR DUN SELAT KLANG SERTA MURID TAHUN 1 SEKOLAH RENDAH ISLAM INTEGRASI AL FARABI YANG HAMPIR MERANGKUMI SERAMAI 200 ORANG SECARA KESELURUHANNYA.
 
PIHAK SEKOLAH MENGUCAPKAN TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA KEPADA MASJID NURUL AMIN KERANA MEMILIH SEKOLAH ISLAM AL FARABI SEBAGAI LOKASI PROGRAM KALI INI. SEMOGA KERJASAMA INI DAPAT DITERUSKAN UNTUK KEBAIKAN DAN MANFAAT BERSAMA TERUTAMANYA DALAM URUSAN PENDIDIKAN DAN DAKWAH.
 
"MEMBENTUK GENERASI MUSLIM GEMILANG"
 
#IKLAN : BAGI SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MENYEWA TAPAK PARKIR SEKOLAH RENDAH ISLAM INTEGRASI AL FARABI DAN SEBAGAINYA BOLEH BERHUBUNG DENGAN PIC KAMI IAITU EN MUS'AB : 013-3318446 ATAU EN SOLEH : 011-11512033.
LAGI

Page 1 of 22