Assalamualaikum.
ALERT ALERT ALERT
UNTUK MAKLUMAN TUAN/PUAN

Berikutan laporan yang Pihak Sekolah terima.

Didapati ada NGO, Kumpulan, Agensi atau individu yang tidak bertanggungjawab mengutip derma dengan menggunakan nama Sekolah Islam Al Farabi.

Pihak Sekolah Islam Al Farabi setakat ini tidak melepaskan & membenarkan mana-mana NGO, Kumpulan, Agensi atau pun mana-mana individu untuk mengutip derma sama ada dengan cara menjual atau meminta sumbangan ikhlas kepada umum.

Kami Pihak Sekolah Islam Al Farabi telah pun menyediakan unit khas untuk mengutip dana yang telah berdaftar dengan sekolah.

Jika mereka yang mengutip derma menggunakan nama sekolah Islam Al Farabi, sila pastikan mereka benar dari Sekolah Islam Al Farabi dengan memastikan mereka merupakan Salah Seorang Kakitangan Sekolah Islam Al Farabi, atau mengemukakan Surat Kuasa Yang Sah, atau “Bussiness Card”.

Jika ada sebarang kemusykilan atau pertanyaan boleh menghubungi pengurusan sekolah di

Pejabat Sekolah Islam Al Farabi
03-3372 4560

Pegawai Kutipan Dana Khas
Ustaz Fadzil Masrum
016-655 1273

Ustazah Sharimah Ashaari
019-366 6748

Mohon viralkan bagi Mengelak dari sebarang penipuan dan salah guna kuasa.
Terima Kasih.

38060 413350524626 134626279626 4335800 1547052 n

Asalamualaikum...
🖋🖊🖍🖋🖊🖍

Sama-sama kita mendoakan semua pelajar terutamanya pelajar SRIIF yg akan menduduki UPSR bermula esok 24/9/2018 hingga 27/9/2018, agar mereka dapat menjawab soalan-soalan dengan TENANG, LANCAR, TEPAT & CEMERLANG.

. بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم

بِسۡـــــــــمِ اللَّــــــــــهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ
اَلْحَمْد ُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ
وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلىَ
أَشْرَفِ اْلأَنْبِيَاء ِ وَالْمُرْسَلِيْن
وَعَلَى ءَالِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعين

Ya Allah,
Kami mohon kepada Mu ya ALLAH, bantulah anak2 pljar kami dalam peperiksaan yang mereka hadapi YA ALLAH.

YA ALLAH,
Peliharalah kesihatan mereka di hari peperiksaan. Permudahkanlah mereka menjawab soalan ketika peperiksaan nanti.

Berikanlah ketenangan kepada mereka ketika menjawab soalan, jauhilah mereka daripada resah dan gelisah ketika menjawab soalan peperiksaan.

YA ALLAH,
Dorongkanlah hati mereka untuk menjawab setiap soalan sepertimana skema jawapan.

YA ALLAH,
berilah keputusan cemerlang dalam peperiksaan anak2 pljar kami. Mudah-mudahan dengan keputusan yang cemerlang ini mereka dapat melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi lagi, semoga ia sebagai pembuka jalan untuk mereka menjadi hamba Mu yang soleh dan solehah dan menghampiri diri mereka kepada mu ya Allah.

YA ALLAH,
Jadikanlah anak2 pljar kami pelajar yang cemerlang di dunia dan di akhirat, kami mohon kepada Mu, Kau perbaiki akhlak mereka.

Ya ALLAH,
kami tidak mampu mengawasi anak2 pljar kami setiap waktu YA ALLAH, kami serahkan mrk untuk berada di bawah penjagaan Mu YA ALLAH. Gerakkanlah hati mereka untuk mereka berada di tempat-tempat yang Engkau redhai. Dan jauhilah mereka daripada berada di tempat yang Engkau murkai.

Jauhilah mereka daripada melakukan amalan-amalan yang membawa mereka ke neraka Mu ya Allah.

YA ALLAH,
Tetapkan hati mereka untuk menunaikan solat dan jangan Kau melalaikan mereka dengan perkara-perkara yang tidak berfaedah YA ALLAH.

YA ALLAH,
Apa yang kami doakan ini bukan untuk diri anak2 pljar kami sahaja, tetapi apa yang kami doakan ini juga untuk seluruh anak2 rakan dan sahabat kami YA ALLAH.

Berikanlah mereka kejayaan yang cemerlang di dunia dan di akhirat YA ALLAH.

YA ALLAH
Perkenankanlah doa kami ini.

رَبَّنَا ظَلَمْنَا أَنْفُسَنَا وَاِنْ لمَ ْتَغْفِرْلَنَاوَتَرْحَمْنَا لَنَكُوْنَنَّا مِنَ اْلخَاسِرِيْنَ.
رَبَّنَا اغْفِرْلَنَا وَِلاِخْوَانِنَا اَّلذِيْنَ سَبَقُوْنَ بِاْلاِيْمَانِِ وَلاَ تَجْعَلْ فِى قُلُوْبِنَا غِلاًّ لِلَّذِيْنَ آمَنُوْا رَبَّنَا اِنَّكَ رَؤُوْفٌ رَحِيْمٌ.
رَبَّنَا آتِنَا فِى الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِى الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَاْبَ النَّارِِ.
رََََبَّنَا تَقَبَّلْ مِنَّا اِنَّكَ أَنْتَ السَّمِيْعُ اْلعَلِيْمُ وَتُبْ عَلَيْنَا اِنَّكَ أَنْتَ التَّوَّابُ الرَّحِيْمُ. وَصَلَّى اللهُ عَلىَ سَيِِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلىَ آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ. سُبْحَانَ رَبِِّكَ رَبِِّ اْلعِزَّةِ عَمَّا يَصِفُوْنَ
وَسَلاَمٌ عَلَى اْلُمرْسَلِيْنَ وَاْلحَمْدُ لِلهِ رَبِِّ اْلعَالَمِيْنَ.

امين يا رب العالمين.

WhatsApp Image 2018-09-28 at 9.27.04 AM

Assalamualaikum.
Selesai program mohon restu SMIF 2018.

Terima kasih kepada Pengerusi ALP dan wakil pibg bagi menghadirkan diri.

Capture 12

Alhamdulillah.
Telah selesai program Family Day Al Farabi 2018 yang bertempat di Bukit Gambang Resort City.

Tuan/Puan,

PEMBERITAHUAN : PELEPASAN AWAL BAGI MURID-MURID SEKOLAH RENDAH DAN PRA TAHFIZ PADA MINGGU PEPERIKSAAN UPKK DAN PSRA 2018.

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah di rujuk.

2.             Dimaklumkan bahawa pihak pengurusan sekolah akan memberi pelepasan awal kepada semua murid Sekolah Rendah dan Pra Tahfiz pada minggu peperiksaan UPKK dan PSRA 2018.

3.             Berikut adalah ketetapan hari dan masa yang telah ditetapkan:

PEPERIKSAAN

TARIKH

WAKTU PERSEKOLAHAN

UPKK

01hb – 04hb OKT 2018

ISNIN - KHAMIS

TAHUN 1 & TAHUN 2

7.30 am - 1.30 ptg

TAHUN 3,4 & 5

7.30 am - 1.45 ptg

PSRA